Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Cara Masak Mee Kolok Sarawak

Budaya melambangkan identiti sesebuah negara. Amalan budaya tradisional kita melambangkan sifat majmuk masyarakat.


Dayang Sarawak Corner Mee Kolok Youtube

Kuih koci merupakan sejenis kuih tradisional yang popular di Malaysia Indonesia dan SingapuraKuih ini diperbuat dari tepung pulut dan mempunyai inti kelapa manis bercampur gula nisan Gula Melaka di dalamnyaDi Malaysia ia popular terutama di kawasan Pantai Timur iaitu di Kelantan dan TerengganuIa kemudiannya disalut dengan santan sebelum dibalut dengan daun.

Cara masak mee kolok sarawak. Budaya tradisional mencakupi amalan dan cara hidup pelbagai kaum di negara kita. Hal ini termasuklah pakaian makanan adat resam seni dan sebagainya. Tetapi kini warisan budaya tradisional negara kita smakin lenyap ditelan arus pemodenan.

Panaskan minyak di atas api yang sederhana dan tunggu sehingga minyak panas. Masukkan santan gula dan tepung pastikan adunan tidak terlalu pekat dan juga tidak terlalu cair. Curahkan adunan ke dalam acuan kuih kapit dan kapit adunan tadi.

Telur dikepukpukul sehingga naik kembang dan gebu.


Resipi Mi Kolok Sarawak Simple Sedap


Resepi Mi Kolok Mee Kolok Sarawak Resepi Orang Bujang Youtube


Resepi Mee Kolok Sarawak Halal Youtube


Resepi Mee Kolok Sarawak Terbaik Iluminasi


Dapurku Sayang Mee Kolok Basah


Posting Komentar untuk "Cara Masak Mee Kolok Sarawak"